Just nu tävlar alla undersökningar och tidningar om att hitta den mest unika vinkeln om vem som kan avgöra valet. Vi på Aftonpressen har därför talat med en expert på färgblindhet.

Därmed kan vi slå fast att de färgblinda kan avgöra valet. Precis som många andra grupper i samhället, vänsterhänta, högerhänta, arbetslösa, anställda, företagare, lata, flitiga och många andra.

Den vanligaste formen av färgblindhet är den röd-gröna. Alltså att man inte kan skilja på rött och grönt. Hur stor påverkan detta har på valresultatet eller om det endast gör att förflyttningar sker inom det röd-gröna blocket, låter vi vara osagt. Vi spekulerar enbart i det. En socialdemokrat som föredrar att vara anonym, men vi skulle kunna kalla henne Mona, menar att detta är den enskilt största förklaringen till att socialdemokraterna tappat väljare till miljöpartiet.